Google tražilica – globalna pretraživanja u 2016.

 

office

Izvor: Pixabay

Teško možemo zamisliti svijet prije Google-a. Traženje informacija po knjigama kao da je iz nekih starih bakinih priča, zar ne?

Iako Google nije jedina tražilica, jednostavnost pretrage i neprestano unapređenje korisničkog iskustva ono je što privlači brojne posjetitelje.  

Ako su vas u nekom trenutku zanimali američki predsjednički izbori, izlaz VB iz EU, iPhone 7, Olimpijske igre ili možda Celine Dion informacije o njima mogli ste saznati u roku – odmah. I da, ako ste tražili nešto od toga niste jedini. Zapravo ljudi diljem svijeta razmišljaju kao vi!

Google na kraju svake godine objavi zanimljivu statistiku o najčešće pretraživanim pojmovima. Iako trendove za Hrvatsku još uvijek nije objavio, zanimljivo je pretraživanje na globalnoj razini.

Sam vrh kategorije ukupnog globalnog pretraživanja drži Pokemon GO.

pokemongraph-163509_640

Izvor:Pixabay

Ova igrica u jednom trenutku zaista je postala globalna groznica. Iako je zainteresiranost znatno pala to ipak nije bilo dovoljno da Pokemone skine s trona najpretraživanijeg pojma u 2016.

Na drugom mjestu je iPhone 7, a zanimljivo na trećem novi američki predsjednik Donald Trump.

 

Od globalnih vijesti na prva tri mjesta istaknule su se političke i sportske teme.

 

I sam vrh najtraženijih osoba u 2016 zauzimaju osobe uglavnom iz političkog, sportskog i glazbenog svijeta.

 

Apple tehnologija definitivno ima svoja sigurna mjesta na tražilici.

 

Vjerujemo da će i kraj 2017. Donijeti zanimljive pretrage. Do tad će Google razvijati nove usluge i mogućnosti u svojoj tražilici, a mi ćemo vam ih i dalje prezentirati kroz kvalitetne edukacije.