Zašto je E-learning jednostavniji za sve

adult-1867751_1280

Nedavna istraživanja pokazala su kako današnji ubrzani tempo života mijenja preferencije osoba zainteresiranih za razvoj vlastitih kompetencija. Polaznici edukacija žele mobilni, relevantni, personalizirani sadržaj u trenutku kada za isti imaju potrebu.

Digitalna revolucija, korištenje pametnih telefona i u privatnom i poslovnom životu pokrenuo je ogromne promjene u tome kako pristupamo, konzumiramo, raspravljamo i dijelimo sadržaj. Mnogi žele učiti u večernjim satima ili vikendima, na putu do ili s posla. Ključna prednost online učenja jest korištenje više uređaja za istu platformu, u skladu s potrebama modernog čovjeka.

U nastavku donosimo ključne prednosti:

  1. Praktičnost – Jedna od najvećih prednosti koje E-learning donosi jest učenje s udaljenog mjesta i u vrijeme koje odgovara polazniku. Također, veliki broj ustanova koje pružaju usluge edukacija najčešće se nalaze samo u velikim gradovima. Organizirani tečajevi i edukacije često su nepraktične i oduzimaju dragocjeno privatno vrijeme.
  2. Fleksibilnost – za razliku od tradicionalnih edukacija i tečajeva koje je potrebno unaprijed planirati i odvojiti vrijeme u dogovorenom terminu, korištenjem opcije E-learning omogućuje pristupanje tečaju u bilo koje vrijeme. Dovoljan je Internet, odvojiti nešto vremena isključivo kada polazniku to odgovara i to je to! Materijali su dostupni 24 sata dnevno za svakoga, pružajući vam priliku da im pristupite kad god i gdje god želite.
  3. Učenje tempom koji polazniku odgovara – E-learning omogućuje polaznicima učenje vlastitim tempom. Ako ste diplomu dobili prije 10-20 godina, jasno je da će vaš proces učenja biti nešto lakši. Održavanje koraka s kolegama na tradicionalnim edukacijama u velikim grupama stvara nepotreban pritisak koji je lako izbjeći. Naravno, ako brzo učite i često vas sputava grupa u kojoj je uvijek dio polaznika nešto sporiji – izbjegnite frustraciju i dosegnite svoj potencijal na način na koji vama odgovara.
  4. Neometano učenje – korištenjem E-learninga umjesto tradicionalnih metoda, polaznici imaju mogućnost sudjelovanja gdje i kada žele, u vrijeme dana (ili noći) kada je njihova koncentracija optimalna. Na taj način, znanje se apsorbira lakše i brže.

I za kraj potrebno je napomenuti da je našoj EDU3 E-learning platformi također moguće pristupiti s tableta ili pametnog telefona kako biste svoju narednu edukaciju mogli pohađati iz udobnosti vlastitog doma.