GDPR edukacija

uskladite svoje poslovanje

GDPR (General Data Protection Regulation) nova je europska uredba koja, od svibnja 2018. godine, obvezuje sve članice Europske unije na potpuno novu razinu zaštite osobnih podataka svakog pojedinca.

Što to znači za vas?

Regulativa zahtijeva znatne izmjene u svim poslovnim subjektima koji vode baze podataka o partnerima, pojedincima pa čak i vlastitim zaposlenicima. Svi hrvatski poslovni subjekti moraju prilagoditi svoje poslovanje i postojeće sustave kako bi poslovale u skladu sa zakonom. U protivnom, nakon 25. svibnja 2018. godine podliježu propisanim kaznama u iznosima i do 20 milijuna eura ili 4 posto ukupnih prihoda kompanije.

Jeste li spremni?

Na ovoj praktičnoj edukaciji uz mnogo pitanja i odgovora saznajte sve najbitnije pojmove o uredbi, saznajte gdje GDPR najviše utječe na Vaše poslovanje i što je potrebno dodatno regulirati ili nadzirati nakon svibnja 2018! Edukacija se organizira za male grupe – do 8 polaznika, kako bi uz individualan pristup odgovorili na sva vaša pitanja.
Pitanja, razgovor, diskusija su uz sažetu teoriju glavni dio naših radionica!

Preostalo je manje od 2 mjeseca do početka primjene odredbi GDPR regulative. Novih kriterija koje je potrebno zadovoljiti ima mnogo i često zadiru duboko u poslovne procese. Stoga saznajte na jednome mjestu sve potrebne informacije o organizacijskim, pravnim i tehničkim aspektima izmjena i naučite prepoznati kako će iste utjecati na vaš interni sustav.

 

Preporuka je da na edukaciju dođe nekoliko osoba iz iste tvrtke, zbog različitog pogleda na poslovne procese i doticaj s GDPR uredbom.

Vrijeme trajanja:

180 minuta, max 8 sudionika na radionici


Cilj edukacije:

Nakon tečaja polaznik će savladati osnovno razumijevanje GDPR regulative na konkretnim primjerima i moći će samostalno pristupiti izradi organizacijske strukture i planova koji se tiču pokretanja GDPR projekta, na temelju osobne analize i procjene stanja svog poduzeća.

GDPR edukacija namijenjena je tvrtkama koje se do sada nisu upoznale s regulativom. Na kratkoj i sažetoj edukaciji dobit će se sve najvažnije informacije o GDPR-u, a koje će većina tvrtki uskoro morati implementirati u svoj sustav.

Edukacija obuhvaća 3 dijela:

  1. Teoretski
  2. Primjeri iz prakse
  3. Pitanja i odgovori

Sadržaj:

1. Uvod u GDPR

  • Što se sve smatra osobnim podatkom i koje su vrste osobnih podataka?
  • Obrada osobnih podataka
  • Načela GDPR-a
  • Voditelj zbirke osobnih podataka i izvršitelj osobnih podataka
  • Službenik za zaštitu osobnih podataka
  • Evidencija aktivnosti obrade

2. Razumijevanje regulative i organizacijski elementi

  • Temeljna prava građana
  • Obveze poduzeća, obrta i ostalih pravnih subjekata
  • AZOP – Agencija za zaštitu osobnih podataka
  • Što napraviti u slučaju proboja podataka?
  • Pokretanje GDPR projekta
  • Procjena stanja
  • Određivanje prioriteta u projektu
  • Organizacijska struktura

3. Funkcionalni zahtjevi 

  • Pravo na zaborav
  • Pravo na ispravak
  • Upravljanje privolama
  • Pravo na portabilnost
  • Minimizacija i zaštita osobnih podataka
  • Sigurnosni zahtjevi

4 . Interni GDPR

  • DPIA (Data Protection Impact Assessment)
  • Izvještaj o provedenoj DPIA
  • Privacy by design

5 . Pravne napomene i savjeti

  • Povreda osobnih podataka
  • Kazne
  • Savjeti kako izbjeći kaznu

Predznanje:

Osnove korištenja računala i interneta.


Cijena:

Cijena: 600,00 kn + PDV


Termini:

Uskoro

– SLOBODNO


Ne odgovara Vam niti jedan od termina?
Predbilježite se za prvi sljedeći termin o kojem ćemo Vas uskoro obavijestiti


PREDAVAČI

suzy

Suzana Jovanović 

Stručnjak za pravna pitanja i GDPR regulativu

 


Ivan Hendija

Ivan Hendija

Stručnjak za sigurnost i implementaciju IT sustava